16 yılda 610 bin öğretmen ataması  
16 yılda 610 bin öğretmen ataması

16 yılda 610 bin öğretmen ataması

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 584 bin öğretmen ataması gerçekleştirildiğini belirterek, "Şu anda 25 bin öğretmenimizin mülakat süreci, alım işlemleri devam ediyor. Eylülde 25 bin öğretmen de bizim eğitim ailemizle buluştuğunda 610 binin üzerindeki öğretmenin sadece 16 yıllık süre içerisinde atamasını gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

16 yılda 610 bin öğretmen ataması

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Marmara Üniversitesinde düzenlenen "5. Denizcilik ve Deniz Hukuku Uluslararası Kongresi"ne katıldı.
 
Kongrenin açılışında konuşan Yılmaz, hükümetleri döneminde eğitim alanında yapılan hizmetlerin, 80 yılda yapılan hizmetlerden çok daha fazla olduğunu söyledi. Türkiye´nin 1980´li yıllarda milli gelirden eğitime ayırdığı payın yüzde 1,2, 1990´lı yıllarda yüzde 2,2 olduğunu kaydeden Yılmaz, "Biz geldiğimizde 2,9´du. 10. Kalkınma Planı yapıldı. Bu planda ´Türkiye, eğitime ayırdığı kaynağı, OECD ülkelerinin ortalamasına yaklaştırsın.´ tavsiye kararı alındı. OECD ülkelerinin şu anda eğitime ayırdığı miktar yüzde 5,2. Türkiye, şu anda yüzde 6,2 ayırıyor. 2002´de merkezi hükümet bütçesinden eğitime ayrılan 10,5 milyar lira bile değildi. Şimdi 134 milyar 700 milyon liranın üzerinde bir kaynak ayırıyoruz. Eğitime ayrılan pay, savunmadan ve sağlıktan sonra gelirdi her zaman. Şimdi birincisi eğitime, ikincisi sağlığa ve üçüncüsü savunmaya ayrılıyor." diye konuştu.
 
Yılmaz, öğretmen başına düşen öğrenci sayısının 28´den 17´ye düşürüldüğünü belirterek, "584 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Şu anda 25 bin öğretmenimizin mülakat süreci, alım işlemleri devam ediyor. Eylülde 25 bin öğretmen de bizim eğitim ailemizle buluştuğunda 610 binin üzerindeki öğretmenin sadece 16 yıllık süre içerisinde atamasını gerçekleştirmiş olacağız." dedi. Okul öncesi eğitimde öğrenci sayısının yaklaşık 5 kat, kurum sayısının yaklaşık 3 kat, öğretmen sayısının 4 kat arttığını aktaran Yılmaz, özel eğitim kurumlarındaki öğrenci sayısının 6 kat arttığını, özel okula giden 350 bine yakın öğrenciye destek verildiğini ve destek verilen öğrenci sayısının 500 binin üzerinde olduğunu belirtti.
 
Yılmaz, seferberlik kapsamında yılsonunda okuma yazma bilme oranının yüzde 100´e çıkarılacağını bildirdi. Özel yetenekliler için bilim, sanat merkezlerinin açıldığını dile getiren Yılmaz, "30 binin üzerinde evladımız gidiyor. İstanbul´da ilk defa özel yetenekliler için ortaokul ve lise açtık. Bunu önümüzdeki dönemlerde diğer illerimizde de yaygınlaştıracağız." diye konuştu.
 
Konuşmasının ardından Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Arat, Bakan Yılmaz´a, kongre anısına bir hediye sundu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.