BAKAN SELÇUK, ERZİNCAN VE ERZURUM'DA ÖĞRETMENLER, İŞ İNSANLARI VE HAYIRSEVERLERLE BULUŞTU  
BAKAN SELÇUK, ERZİNCAN VE ERZURUM'DA ÖĞRETMENLER, İŞ İNSANLARI VE HAYIRSEVERLERLE BULUŞTU

BAKAN SELÇUK, ERZİNCAN VE ERZURUM'DA ÖĞRETMENLER, İŞ İNSANLARI VE HAYIRSEVERLERLE BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yurdun dört bir yanında meslektaşlarıyla bir araya gelmeyi sürdürüyor. Selçuk bu kapsamda Erzincan ve Erzurum'da çeşitli temaslarda bulundu.

Bakan Selçuk, Erzincan'daki ilk programında Taşçı Konağı'nda eğitime katkı sunan hayırseverler ile bir araya geldi. 
 
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Hayırseverler Buluşması"nın ardından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre Merkezi'nde "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları"na katıldı.
 
Erzincanlı meslektaşlarına 2023 vizyonunu, projelerini anlattı. Ardından Valiliğe geçen Selçuk, burada şeref defterini imzaladı ve gazetecilere açıklamalarda bulundu. 
 
Erzincan'ın eğitimdeki temel göstergelerini dikkate alıp kentin fotoğrafını çekmek ve görüş alış-verişinde bulunmak için buraya geldiğini söyleyen Selçuk, "Yaptığımız istişareler sonucunda alınması gereken tedbirleri konuşuyoruz ve bu tedbirlerin hangi aşamada ne kadar süre içerisinde ne şekilde yapılacağına dair de planlamalar gerçekleştirilecek. " dedi. 
 
Selçuk, kentin eğitimde daha ileriye taşınması için gayret edeceklerini anlatarak, ziyaret ve temasların eğitimin ilerlemesine büyük katkı sağlayacağına inancının tam olduğunu kaydetti. Selçuk daha sonra Vali Ali Arslantaş ile Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun'u ayrı ayrı makamlarında ziyaret etti.
 
Bakan Selçuk, Erzincan programının ardından Erzurum'a gitti. Müceldili Konağı'nda eğitim kuruluşu yaptıran hayırseverler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile buluştu. 
 
Ardından Palandöken ilçesindeki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ne geçen Selçuk, "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" programına katıldı.
 
Bakan Selçuk, Erzurum Valiliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzurum'un eğitim sistemi, parametreleri ve göstergeleri hakkında istişarede bulunma ve kentteki eğitimin niteliğini artırma noktasında görüşlerini paylaşma imkanı bulduklarını dile getirdi. Bakan Selçuk, "Bu bağlamda öğretmenlerimizle bir araya gelmek, onlarla sohbet etmek ve onların 2023 eğitim vizyonu doğrultusundaki görüşlerini ele alma imkanı da doğmuş oldu." diye konuştu.
 
Bakan Selçuk, eğitim kuruluşları yaptıran hayırseverler ile belirli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle eğitim konusunda bazı değerlendirmeler yaptıklarını bildirerek, şu ifadeleri kullandı: 
 
"Erzurum'un eğitim atmosferi içerisinde geleceğe dönük olan projeksiyonundan gerçekten çok etkilendim. Eğitim sistemindeki bu gelişmeleri görüyor olmak bende mutluluk uyandırdı. Geleceğe dair olan planlarımızı, umutlarımızı daha yüksek çıtalara çıkarmak konusunda umut doğurdu. Yapılan bu çalışmaların kısa zamanda meyvelerini toplamak mümkün olabilecek. Bunlarla ilgili izleme, değerlendirme ve etki analizi çalışmalarımız da sürecek."
 
Bakan Ziya Selçuk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaret etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.