BAKAN TEKİN, MANİSA'DA ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU AÇILIŞINA KATILDI  
BAKAN TEKİN, MANİSA'DA ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU AÇILIŞINA KATILDI

BAKAN TEKİN, MANİSA'DA ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU AÇILIŞINA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Millî Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılay iş birliğiyle "81 İl, 81 Anaokulu" projesi kapsamında yaptırılan ve 30 öğrencinin eğitim gördüğü Şehit Uzman Çavuş Vedat Öz Kızılay Özel Eğitim Anaokulunun açılış törenine katıldı. Törende eski Başbakan Binalı Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım da hazır bulundu  

Bakan Tekin, törende yaptığı konuşmada Manisa'da 2002 yılından itibaren öğrenci sayısının yüzde 25 arttığını, buna rağmen okul ve öğretmen sayısının ikiye katlandığını belirten Tekin, bunun sonucunda da Manisa'da derslik başına düşen öğrenci sayısının 20'li rakamlara düştüğünü ifade etti.
 
"Bütün dünyada eğitim öğretim istatistikleri anlamında, özetle de OECD ortalaması itibarıyla Türkiye, fiziki şartlar anlamında OECD ortalamasının üzerinde bir yere çıkmıştır." diyen Tekin, geçmişe göre çok daha üretken bir ortamda ders yapılabildiğini dile getirdi.
 
Tekin, Şehit Uzman Çavuş Vedat Öz başta olmak üzere vatan için canını feda eden tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.
 
Açılışa katılarak bir konuşma yapan Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım da okulun özel eğitime ihtiyacı olan öğrencileri yetiştirecek olması nedeniyle ayrı bir öneminin bulunduğunu söyledi.
 
Çocukların sosyal becerilerini 3-5 yaş arasında kazandığını; hayal gücünü, yenilikçilik ve ekip çalışması kabiliyetini de bu yaşta edindiklerini anlatan Yıldırım, 5 yaş okullaşmasında yüzde 100'lere yaklaşıldığını ifade etti.
 
Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ise bir öğretmenin hayaliyle başlayan 81 ile 81 anaokulu projesinin ülke genelinde sürdüğünü, bugün de Türk Kızılay İstanbul şubesinin katkılarıyla yaptırılan bir okulu açtıklarını dile getirdi.
 
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek okul açıldı. Bakan Tekin, anaokulunu gezerek öğrencilerle görüştü, onlara oyuncak hediye etti.
 
Bakan Tekin ve beraberindekiler daha sonra okul bahçesine fidan dikti.
 
Öte yandan tören sırasında 2016 yılında Diyarbakır'da terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Vedat Öz'ü anlatan bir video gösterildi. Bu sırada şehidin annesi Bilgen ve babası Şefik Öz, duygusal anlar yaşadı.
 
Şehit ailesine ziyaret
Bakan Yusuf Tekin, açılış töreninin ardından Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak'ın ailesini, Yunusemre ilçesi Atatürk Mahallesi'nde bulunan taziye evinde ziyaret etti.
 
Baba İkram Budak'a başsağlığı dileklerini ileten Tekin, şehidin isminin bir okulda yaşatılacağını söyledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.