BAKAN TEKİN, TEKİRDAĞ'DA HAYIRSEVERLER TARAFINDAN YAPTIRILAN OKULLARIN AÇILIŞINA KATILDI  
BAKAN TEKİN, TEKİRDAĞ'DA HAYIRSEVERLER TARAFINDAN YAPTIRILAN OKULLARIN AÇILIŞINA KATILDI

BAKAN TEKİN, TEKİRDAĞ'DA HAYIRSEVERLER TARAFINDAN YAPTIRILAN OKULLARIN AÇILIŞINA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tekirdağ'ın Malkara ve Çorlu ilçelerinde hayırseverler tarafından yaptırılan okulların açılışına katıldı.


İlk olarak Malkara'da 8 derslikli Belkıs Emine Çelik İlkokulunun açılış törenine katılan Bakan Yusuf Tekin, burada yaptığı konuşmada Millî Eğitim Bakanlığı'nın, bünyesinde 1 milyon 100 bin civarında çalışan ve 20 milyona yakın öğrenci ile 76 bin kurum bulunan çok büyük bir camia olduğunu söyledi.

 

Bu kadar büyük bir eğitim camiasına destek olan, Bakanlığın üzerindeki yükün bir kısmını almak için gayret gösteren hayırseverlere teşekkür eden Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

"Arkanızdan hayır duası edilecek bir eser bırakıyorsunuz. Hem de Türkiye'nin, milletin, toplumunun eğitim ihtiyacına katkıda bulunuyorsunuz. Ben bütün işlerimizin içinde sadece ve sadece hayırseverlerin yaptıkları okul açılışlarına katılıyorum. Bazen eleştiriyorlar: 'Hayırseverlerin yaptığı küçük okullara gidiyor.' diye. Hayır, ben öyle yapıyorum. Benim yetiştiğim coğrafyada, benim yetiştiğim toplumun gelenek ve göreneklerinde, ahde vefa, yapılanlara saygı göstermek ve teşekkür etmek var. O yüzden sadece hayırseverlerin yaptığı okulların açılışına gidiyorum. Allah sizlerden razı olsun, sayılarınızı artırsın."

 

Tekin, konuşmasının ardından derslikleri gezerek öğrencilerle sohbet etti, okulun bahçesinde birlikte top oynadı.

 

Daha sonra yine hayırsever tarafından Çorlu'da yaptırılan 24 derslikli Necati-Perihan Kervancı Ortaokulunun açılış törenine katılan Bakan Tekin, törendeki konuşmasında "Beni mutlu eden şey: Hayırseverler bizim bBakanlık olarak eğitim yükünü taşımamıza yardımcı oluyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu kadar büyük bir yükü Bakanlığımızın tek başına taşıması mümkün değil. Hayırseverlerimizin mutlaka desteğine ihtiyacımız var. Gelin eğitim öğretimle ilgili süreçte hep beraber ülkemize katkı verelim. Hayırseverler bu şekilde bizim eğitim yükümüzü alıyorlar. Eğer almazlar ise bizim her yıl ihtiyaç duyduğumuz derslik sayısını alt alta yazdığımızda ülkenin bütçesinin tamamını ayırsak neredeyse yetmiyor." ifadelerini kullandı.

 

Hayırsever Kervancı ailesine de özel olarak teşekkür eden Tekin, okula adı verilen Necati Kervancı'ya Allah'tan rahmet anne Perihan Kervancı'ya ise uzun ömürler diledi.

 

Bakan Tekin, eğitime verdiği katkılardan dolayı en çok öğretmenlere teşekkür etmek istediğini söyledi.

 

"Çocuklarımızın kitap okumasını istiyorsak evde biz kitap okuyalım"

Türkiye'de Yaklaşık 1 milyon 100 bin öğretmen ile 20 milyona yakın öğrenci olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

 

"Öğretmenlerden çocuklarımıza annelik, babalık ağabeylik ve kardeşi yoksa kardeşlik yapmasını bekliyoruz. Yani bizim yapamadığımız bütün toplumsal rolleri öğretmenlere yüklüyoruz. Üstüne bir de öğretmenlik yap diyoruz. Bu normal bir insanın kaldırabileceği yük değil. Lütfen hepimiz kendi çocuklarımıza eğitimin bizim kültürümüzde, geleneğimizde çocuğun doğduğu andan itibaren ailede başladığını çocuklarımıza hissettirelim. Biz çocuklarımıza iyi örnek olmak zorundayız. Çocuklarımızı iyi yetiştirmek istiyorsak öğretmenlerimizden önce anne ve baba olarak üzerimize düşeni yapalım. Çocuklarımızın kitap okumasını istiyorsak evde biz kitap okuyalım. Çocuk eve gittiğinde anne veya babasını televizyon karşısında, internette görünce o çocuğun kitap okumasını bekleyemezsiniz. Gelin, hep beraber kendi çocuğumuza öğretmen olalım, öğretmenlerimizin yükünü biraz olsun alalım."

 

Bakan Tekin ve beraberindekiler burada da derslikleri gezdi ve öğrencilerle sohbet etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.