BAKAN TEKİN, TÜBİTAK'IN 60'INCI KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ TÖRENİNE KATILDI  
BAKAN TEKİN, TÜBİTAK'IN 60'INCI KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ TÖRENİNE KATILDI

BAKAN TEKİN, TÜBİTAK'IN 60'INCI KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ TÖRENİNE KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TÜBİTAK'ın 60'ıncı kuruluş yıl dönümü törenine katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) 60'ıncı kuruluş yıl dönümü törenine katılımı öncesinde "Geçmişten Günümüze TÜBİTAK" adlı fotoğraf sergisini gezdi.
 
Bakan Yusuf Tekin, törende yaptığı konuşmada cumhuriyetin 40. yılında kurulan TÜBİTAK'ın, o yıllardaki çalışma alanlarının o dönemde ihtiyaç duyulan alanlara odaklandığını belirterek kurumun 60. kuruluş yılında ise çağın gereklerine göre kendini şekillendiren, ismine yakışır bir ilerleme çizgisi izlediğini vurguladı.
 
"MEB'in TÜBİTAK ile yapacağı iş birliği ve çalışmalar, Türkiye Yüzyılı'nın inşasında çok anlamlı"
TÜBİTAK ile Millî Eğitim Bakanlığı arasındaki ilişkiyi güçlendirecekleri mesajını veren Tekin, TÜBİTAK'ın tanıtım videosunda kullanılan "Yediden yetmişe herkes" ifadesine gönderme yaparak "Oradaki 7 kısmı bizim Bakanlığımıza hitap ediyor. Dolayısıyla biz TÜBİTAK'ın aslında en başta başlangıç noktası olarak Türkiye'de hem bilim etiğinin hem bilim kültürünün hem de bilimsel çalışma metodolojisinin yaygınlaşması açısından belki TÜBİTAK'la en yoğun çalışması gereken bakanlık biziz." dedi.
 
Bakan Tekin şöyle devam etti: Bakanlık olarak TÜBİTAK ile yapabileceğimiz her türlü etkinliğe ve çalışmaya açığız. Cumhuriyetin 100'üncü yılında Sayın Cumhurbaşkanımız, çok meydan okuyucu bir söylemle kamuoyunun huzuruna çıktı. Önümüzdeki yüzyılın Türkiye Yüzyılı olacağına inanıyoruz ve bunun için çaba sarf ediyoruz. Biz bakanlık olarak şöyle düşünüyoruz: Eğer Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceksek burada en temel parametrelerden biri, Millî Eğitim Bakanlığı olacak. Eğer bunu bilim üzerine inşa edeceksek de Millî Eğitim Bakanlığının TÜBİTAK ile yapacağı iş birliği ve çalışmalar, Türkiye Yüzyılı'nın inşasında çok derin ve anlamlı bir yere oturuyor.
 
Tekin, TÜBİTAK'ı bu günlere getiren kadroya ve hâlihazırda görevde olan ve kurumu ileriye taşımak için çaba sarf eden herkese teşekkür ettiğini belirtti.
 
"Ülkenin araştırma kabiliyetini güçlendiriyor"
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise yaptığı konuşmada, TÜBİTAK'ın yenilikçi ve girişimci anlayışıyla bilim ve teknoloji ekosistemine öncülük ettiğini söyledi. TÜBİTAK'ın ülkenin araştırma kabiliyetlerini güçlendirerek bilim, teknoloji ve AR-GE ekosisteminin altyapısının ilk adımlarını attığını anlatan Kacır, kurumun "Millî Teknoloji Hamlesi"nin bayrak taşıyıcısı olduğunu bildirdi.
 
Kacır, "Milli Teknoloji Hamlesi"nin başarıyla gerçekleştirilmesinde teknolojiyi tüketen değil, geliştiren ülke olmak, güçlü, teknolojide lider ve yetkin sanayiyle mümkün olacağını dile getirdi. Bu nedenle TÜBİTAK sanayi destek programlarıyla AR-GE ve inovasyon kabiliyetlerini artırdıklarını belirten Kacır, bir yandan da özel sektörün AR-GE kültürünü sahiplenmesini, teknoloji ve inovasyon odaklı projeler geliştirilmesini sağladıklarını kaydetti.
 
TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında 60 yıl boyunca TÜBİTAK'ın bilim, teknoloji ve yenilik ekosisteminin oluşturulmasında akla gelen en önemli kurumlardan biri olduğunu söyledi. Türkiye'nin dünyadaki gelişmiş ülke olma noktasında üzerlerine düşen sorumlulukları çok iyi bildiklerini vurgulayan Mandal, kendisinin de TÜBİTAK'ın desteğiyle doktorasını ve araştırma projelerini gerçekleştirdiğini anımsattı. Mandal, "Benim gibi binlerce, on binlerce araştırmacı, bilim insanı, girişimci, TÜBİTAK vasıtasıyla geçtiğimiz 60 yıl içinde ülkemizde bilim, teknoloji ve yenilik ekosisteminin içinde bulundu." dedi.
 
Konuşmaların ardından TÜBİTAK'ta 25 yılını dolduran TÜBİTAK çalışanlarına ve emeklilerine plaket verildi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.