Bakan Yılmaz, 7. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı´na katıldı  
Bakan Yılmaz, 7. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı´na katıldı

Bakan Yılmaz, 7. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı´na katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile birlikte 7. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılına katıldı

Bakan Yılmaz, 7. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı´na katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Malatya´da "Ah Kudüs" temasıyla 7´ncisi düzenlenen "Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı"nın açılışında yaptığı konuşmada, dünyayı yönetenin kalem, mürekkep ve kağıt olduğunu belirtti.
 
Türkiye´nin okuduğunu, kitaplar basıldığını, bunun en iyi yansımasını da fuarda toplanan vatandaşlardan görülebileceğini ifade eden Yılmaz, okuyanların daha iyi düşündüğünü, gördüğünü ve karar verdiğini anlattı.
 
Yılmaz, eğitimde çok büyük mesafeler aldıklarının altını çizerek, "10. Kalkınma Planı´nda eğitimle ilgili hedefler aşıldı. Orada diyor ki ´Türkiye´de eğitime ayrılan kaynağı OECD ülkelerinin ortalamasına yaklaştıralım.´ Türkiye ne kadar ayırıyordu biz geldiğimizde? Milli gelirden eğitime ayrılan pay yüzde 2,9´du. OECD ülkelerinin ortalaması ne kadar yüzde 5,2. Bari yaklaştır diyordu? Şimdi yüzde 6,2´den daha fazla kaynak ayırdık." diye konuştu.
 
Eğitimin amacının insanların kendisini ifade etmek olduğuna değinen Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı: "Evlatlarımız kendisini bizden çok daha iyi ifade ediyor. Biz büyüklerimizin yanında ne konuşabilirdik ne de kendimizi ifade edebilirdik. Şimdi herkes evlatlarına baksın, kendilerini bizden çok daha iyi ifade edebiliyor mu? Ediyor. İşte bu eğitimin iyiliğindendir. Eğitimin amacı, kişiye öz güven kazandırmak. Evlatlarımızın öz güveni bizden fazla mı? Evet öyle."
 
Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Bakanlar Yılmaz ve Tüfenkci ile Kalın, daha sonra stantları gezdi.
 
Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen fuara, 375 yayınevi ve 220 yazar katılıyor. Fuar 6 Mayıs´a kadar ziyaret edilebilecek.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.