BAKAN YUSUF TEKİN, BAKÜ'DE ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET ETTİ  
BAKAN YUSUF TEKİN, BAKÜ'DE ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET ETTİ

BAKAN YUSUF TEKİN, BAKÜ'DE ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET ETTİ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, resmî temaslarda bulunmak üzere gittiği Bakü'de, Azerbaycan'ın bir önceki Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti.

Bakan Yusuf Tekin, Azerbaycan'daki temasları kapsamında ilk olarak Aliyev'in mezarının yer aldığı Fahri Hiyaban'a ziyarette bulundu. Haydar Aliyev'in anıt mezarına çelenk bırakan Tekin, daha sonra 20 Ocak şehitlerinin yer aldığı Bakü Şehitler Hiyabanı'nda da Ebedî Ateş Anıtı'na çelenk sundu.
 
Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı'nın da eşlik ettiği Tekin, Bakü Türk Şehitliği'ne geçerek anıta çelenk bıraktı ve anıt defterini imzaladı.
 
Tekin, ziyaret sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik duygularını bir daha asla kopmayacak şekilde geliştirmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.
 
İki ülkenin eğitim bakanlıklarına düşen görevin vatan topraklarını savunmak uğruna canını feda edecek yeni kuşaklar yetiştirebilmek, vatanseverlik duygularını, millî şuur bilincini gelecek kuşaklara aksettirmek olduğunu belirten Tekin, şunları kaydetti:
 
"Şehitlerimizin mekânları cennet olsun. İnşallah, bir daha vatan topraklarını savunmak durumunda, bu tür işgallerle karşı karşıya kalmayız. Bütün dünyada barışın, hukukun egemen olduğu bir dönem yaşarız ama olur da bu tür saldırılarla tekrar karşı karşıya kaldığımızda da vatanımızı sonuna kadar, canının son nefesine kadar savunabilecek kuşakları yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.