BU GURUR TÜRKİYE´NİN  
BU GURUR TÜRKİYE´NİN

BU GURUR TÜRKİYE´NİN

Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Çin’de düzenlenen “2. Kemer ve Yol: Gençlik Kampı ve Öğretmen Çalıştayı”ndan madalyalarla döndü.  

Çin’in başkenti Pekin’de 39 ülkeden 267 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen “2. Kemer ve Yol: Gençlik Kampı ve Öğretmen Çalıştayı”na, Türk öğrenciler damga vurdu. 
 
Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştayda öğrenciler 8 farklı kategoride yarıştı. Her ülkenin kendi kültürünü tanıtmak için uğraş verdiği yarışmada, Türkiye’yi Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri temsil etti. 
 
39 ülkeden 49 takımın 8 kategoride yarıştığı çalıştaya, geleneksel Anadolu kıyafetleriyle katılan imam hatipli kız öğrenciler damga vurdu. Meryem Özdemir “Safranbolu evleri” sunumuyla “Lazer Kesim” alanında Best Maker, Sıla Eylül Gündüz “Kısa Dijital Video” alanında Best Maker, Gülsena Uysal “Akıllı Robot” alanında Best Presentation ödüllerini kazandı. Ece Çınar ve Mevanur Çabuk ise en iyi takım çalışmasında ödül aldı.
 
Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce koordinatör öğretmeni Yunus Erdoğan, “Dünyanın birçok ülkesinden 500’ün üzerinde bakanlık temsilcisi ve eğitimci düzeyinde katılımcılar vardı. Anadolu kültürünü dünyaya anlatarak madalya kazandığımız için gururluyuz. Orada aynı zamanda milli, yerel ve kültürel değerlerimizi tanıtma şansına sahip olduk diye “ konuştu. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.