DEPREM BÖLGESİNDEKİ VELİLERE PSİKOEĞİTİM DESTEK PROGRAMI  
DEPREM BÖLGESİNDEKİ VELİLERE PSİKOEĞİTİM DESTEK PROGRAMI

DEPREM BÖLGESİNDEKİ VELİLERE PSİKOEĞİTİM DESTEK PROGRAMI

Millî Eğitim Bakanlığınca, velilerin deprem sonrası psikolojik iyi oluşlarını desteklemek amacıyla "Zorlayıcı Yaşam Olayları Sonrası Veli Psikoeğitim Programı" hazırlandı. 

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce,  travmatik olaylar sonrasında velilerin zorlayıcı yaşantıların etkilerine yönelik baş etme becerilerini güçlendirmek amacıyla psikoeğitim programı hazırlandı. 
 
Üç oturum olarak hazırlanan program, "Stres Tepkilerinin Farkındalığı, Olumlu Başa Çıkma ve Geleceğe Yönelik İyimserlik" temalarından oluşuyor. 
 
Velilere travma sonrası sunulan psikososyal destek programıyla travmanın psikolojik ve sosyal etkisi değerlendirilerek velilerin stres belirtilerinin azaltılması ve psikolojik dayanıklılıklarının artırılması, desteğin sürekliliğini sağlayarak uzun vadeli ruh sağlığı sorunlarının oluşmasının önlenmesi hedefleniyor.  
 
Söz konusu program 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte öncelikle deprem bölgesindeki velilere yapılacak çalışmalarda yararlanılmak üzere rehber öğretmen/psikolojik danışmanların kullanımına sunuldu. 
 
"Zorlayıcı Yaşam Olayları Sonrası Veli Psikoeğitim Programı"na ulaşmak için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.