Ebabil Dergisi, ilk sayısını "Eğitim Teknolojileri Zirvesi"ne ayırdı  
Ebabil Dergisi, ilk sayısını

Ebabil Dergisi, ilk sayısını "Eğitim Teknolojileri Zirvesi"ne ayırdı

YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve üç ayda bir yayımlanan Ebabil dergisi, Kış 2017 tarihli ilk sayısını dosya konusu olarak “Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi”ne ayırdı. 

Ebabil Dergisi, ilk sayısını

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 4-5 Kasım 2016 tarihlerinde Ankara’da ikincisini düzenlediği Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi, Türkiye ve yurt dışından eğitim teknolojileri üzerine sözü olan yüz elli üç konuşmacıyı konuk etti. İki binin üzerinde dinleyicinin katıldığı zirve akademisyenlerden ve eğitim teknolojileri sektör temsilcilerinden yoğun ilgi gördü

 

Ebabil dergisinde, eğitim-bilişim-kültür ağırlıklı birçok yazı ve makaleye yer veriliyor. “Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi” hakkında yer alan yazılardan bazılarının başlıkları şöyle: “Üç Boyutlu Teknolojiler, Geleceğin Teknolojik Sınıfları, Oyun Tabanlı Öğrenme ve Eğitsel Oyun, Kodlama ve Kod Eğitimi, e-İçerik Oluşturma, Eğitim Bilişim Ağı (EBA), STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik), “Çağrılı Konuşmacılarla Kısa Röportajlar, Eğitimde Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı, Bilişim ile Eğitimde Zorunlu Dönüşüm Neden ve Nasıl?, Medya Gözüyle Eğitime Bakış, Atölye Çalışmaları”

 

Ayrıca dergide zirve ile ilgili basında çıkan haberleri, Eğitimde FATİH Projesi’ni, EBA 2. Kısa Film Yarışması ödüllerini, 7. eTwinning Ulusal Konferansı başta olmak üzere daha birçok gelişmeyi okuyabilirsiniz.

 

Ara Güler de Ebabil’de

Ebabil dergisinin Röportaj bölümünde; Ara Güler’in, hayat hikâyesi de yer alıyor. Kültür-Sanatta; Sedat Demir’in “Küçük Paris Fena Öksürüyor” adlı kitabı üzerine yazılan bir değerlendirme,  Sinemada; “Kültürel Hafızamızı Görselleştiren Koca Çınar: Lütfü Ömer Akad” da yer alıyor. Portre’de; tasavvuf edebiyatının kurucusu olarak dilimizin ve kültürümüzün gelişimine katkı sağlayan Pîr-i Türkistan: Hoca Ahmet Yesevi” okunabilir.

 

Dergide “Kültürel Hafızamız”a farklı açılardan değinen birçok yazı da yer alıyor. Bu yazılar şu başlıkları taşıyor: “Kültürel Hafıza Nedir?, Kültürel Hafızamızın Kodları, Millî Kültürümüz Destanlar, Manevi Dünyamızın İncileri: Efsaneler, Sınırları Aşan Kültürümüz, İslam Medeniyeti, Kültürel Mirasımız ve Müzeler ile Kültürel Hafıza Taşıyıcısı Olarak Çizgi Filmler”

 

Dergiye  http://yegitek.meb.gov.tr/ebabil/01 adresinden ulaşabilir.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.