FOTOĞRAFLARLA "ÖĞRETMENİM"  
FOTOĞRAFLARLA

FOTOĞRAFLARLA "ÖĞRETMENİM"

Geçmişten günümüze öğretmenlik mesleğinin anlatıldığı “Öğretmenim” fotoğraf sergisi ziyarete açıldı.

Öğretmenler Günü etkinlikleri 15 Temmuz Milli Mücadele Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açılan “Öğretmenim” konulu fotoğraf sergisi ile başladı.
 
Serginin açılışı, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı ve Bakanlık Bürokratları tarafından yapıldı.
 
Boyacı açılışta yaptığı konuşmada, “Öğretmenler toplumumuzun kültürel kodlarında en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın bugün ve gelecek için yaşama açılan pencereleri olmanın ötesinde okulunda ve muhitinde kanaat önderleri olarak bu milletin kalkınmasında dip dalgası yaratan aktörler olmuştur. Bu yolda vazifesi için şehit düşmüştür. Belki de bu yüzden varlığı bir meslek olmanın ötesinde bir yaşam tarzını temsil etmiş ve her daim bu memleketin inkişafı ile anılmıştır. Bu yıl öğretmenler gününü ülke sathında bir hafta süren etkinliklerle kutluyoruz. Bu memlekette görevini icra ederken toprağa düşmüş şehitlerimizi unutmadık. Tüm şehitlerimizle birlikte şehit öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” ifadelerini kullandı. 
 
Geçmişten günümüze eğitim serüveni ve öğretmenlik mesleğinin anlatıldığı sergide, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün arşivinden seçilen 70 özel fotoğraf ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 
 
Sergide, terör kurbanı Şehit Öğretmenler de fotoğraflarıyla anıldı. 
 
“Öğretmenim” fotoğraf sergisi 25 Kasım Pazar gününe kadar Ankara 15 Temmuz Milli Mücadele Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.