Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı  
Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı


Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Basın, gelişmiş demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri olarak, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilme ve yönlendirebilme gücüne sahiptir. Basın kuruluşlarımızın, özgür, tarafsız bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülkemizin millî menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal değerlerin yanı sıra mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu yayıncılık ilkesine bağlı kalmaları büyük önem taşımaktadır.
 
Hür basının toplum için ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu, 15 Temmuz gecesi girişilen hain darbe teşebbüsünün önlenmesinde, basın ve yayın organlarımızın birlik ve beraberlik mesajı vererek oynadığı rol bize bir kez daha göstermiştir. Basının, duyarlı ve sorumlu yayıncılık ilkesine bağlı hareket ederek topluma doğru ve hızlı haber vermesi sayesinde, halkın duruma el koyması ancak hür bir basın ile mümkün olabilmiştir. Dolayısıyla, devletin varlığı, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumada basın yayın kuruluşlarımızın rolü inkar edilemez.
 
İnanıyor ve yaşıyoruz ki, basınımız, her zaman olduğundan daha hür; devletimiz, milletiyle daha güçlü; insanımızın ufku daha parlak, geleceği daha aydınlıktır. Bu vesile ile toplumu aydınlatan, dünyada yaşanan olayların ve gelişmelerin bizlere aktarılması için gerektiğinde hayatlarını tehlikeye atarak büyük çaba sarf eden, her şartta sorumluluk bilinciyle çalışarak bu zor görevi yerine getiren bütün basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı´nı tebrik eder, mutlu, huzurlu ve başarılı günler dilerim.
 
 
İsmet YILMAZ
Millî Eğitim Bakanı

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.