MEB ile SİSAY arasında protokol  
MEB ile SİSAY arasında protokol

MEB ile SİSAY arasında protokol

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile Sinema Salon Yatırımcıları Derneği (SİSAY) arasında, 6.Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinliği çerçevesinde, Yunanistan’ın Kos Adası’ndaki tarihi sinemada işbirliği protokolü imzalandı.

MEB ile SİSAY arasında protokol

Protokol kapsamında, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde çalışan öğretmenlerin ve daha önce çalışmış emekli öğretmenlerin, (SİSAY) Sinema Salon Yatırımcıları Derneği üyesi işletmelerde özel fiyat tarifesi uygulamasından yararlanmalarına imkan sağlanacak. Ülke genelinde Sinema Salonu Yatırımcıları Derneğine bağlı sinema salonlarında, her sinema işletmesinin film dağıtım şirketlerine ilan ettiği mevcut fiyat tarifesi içinde en düşük fiyatı esas alan bilet ücreti uygulanacak.

 

Bakanlıkça uygun görülen eğitim amaçlı toplu film gösterimlerinde, filmleri öğrencileri ile birlikte izleyen öğretmene ücretsiz bilet

Bakanlıkça uygun görülen eğitim amaçlı toplu film gösterimlerinde, filmleri öğrencileriyle birlikte izleyecek öğretmenlerden bilet ücreti talep edilmeyecek. Protokol Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan öğretmenler, emekli öğretmenler ve diğer çalışanlar ile Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAYDER) üyesi olan veya bağlı bulunan sinema salonlarını kapsayacak.  Protokol kapsamında Sinema Salonu Yatırımcıları Derneğine bağlı sinemalardan indirimli olarak yararlanacaklar, kampanyada yer alan sinema işletmelerinin bulunduğu illeri, sinema salonlarının isimlerini tarife bilgilerini Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği İnternet sitesi www.sisayder.org  adresinden güncel   şekliyle takip edebilecekler.

 

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, sinema filmlerinin insana ve hayata dair çok önemli şeyler öğreten ürünler olduğunu ve sinema yapımcılarının da bu anlamda eğitimci sayılabileceklerini söyledi.

 

Bu yıl aday öğretmen yetiştirme sürecinde aday öğretmenlerin, eğitimlerinin bir parçası olarak dünya sinemasından özenle seçilmiş öğretmenlik ve eğitimi konu alan en az 10 filmi izlediklerini açıklayan Aktekin, Türk sinemasında da eğitim ve öğretmenliği konu alan nitelikli filmlerin sayısının artmasının eğitim camiasını mutlu edeceğini belirtti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.