MİLLÎ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK BATMAN'DA  
MİLLÎ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK BATMAN'DA

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK BATMAN'DA

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, temaslarda bulunmak ve kentteki eğitimcilerle bir araya gelmek üzere Batman'a gitti.

Batman'a gelen Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u havalimanında Batman Valisi Hulusi Şahin ve Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile diğer ilgililer karşıladı.
 
Daha sonra valiliğe geçen Selçuk, Vali Hulusi Şahin ile görüştü.
 
Selçuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür ziyaretlerin eğitimin sorunlarının giderilmesi açısından önemli olduğunu belirterek, Batman'ın eğitimle alakalı meselelerini değerlendirmek ve istişarelerde bulunmak, bazı çalışmalar yapmak üzere kente geldiğini ifade etti.
 
Bakan Selçuk, "Burada eğitime olan talebin çok yüksek olması, eğitim standartları açısından çok hızlı bir mesafe alınması bizi ziyadesiyle memnun ediyor." diye konuştu.
 
Selçuk, daha ileri ufuklara, aşamalara gidilebilmesi için Batman'daki eğitim ihtiyaçlarının yerinde gözden geçirilmesi, yetkililerle görüşülerek konuların ele alınmasının kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğuna işaret ederek, şu görüşlerini paylaştı:
 
"Bütün il ziyaretlerimizde olduğu gibi burada da bazı iş adamlarımızla, hayırseverlerimizle, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bazı değerlendirmeler yapacağız. Bunun dışında öğretmen arkadaşlarımızla bir toplantıda sohbet edeceğiz. Bu tür temasların, yerinde yapılan gözlemlerin daha sonraki aşamalar için oldukça etkili sonuçlar doğurduğuna inanıyorum. Bundan dolayı da Batman ziyaretimizin verimli geçeceğini, kısa ve orta vadede etkili sonuçlar doğuracağını düşünüyorum." 
 
Bakan Selçuk daha sonra Valilikte, Vali Hulusi Şahin, kaymakamlar, İl ve İlçe Milli Eğitim müdürleri ile değerlendirme toplantısı yaptı.
 
Ziya Öğretmen İle Eğitim Buluşmaları
Selçuk, kentteki temasları kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" programına katıldı.
 
Bakan Selçuk, sohbet ettiği öğretmenlerle mesleki tecrübelerini anlattı ve eğitim planlamalarına ilişkin paylaşımlarda bulundu.
 
Eğitime katkı sağlayanlara plaket
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, temasları kapsamında Batman Valiliğince, Türkiye Petrolleri Kristal Park Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya da katılarak hayırseverler, iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.
 
Selçuk, eğitime yaptıkları katkılardan dolayı hayırsever iş insanlarına teşekkür ederek plaket verdi.
 
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş da Bakan Selçuk'a üzerinde Esma-ül Hüsna bulunan plaket takdim etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.