OKULU İÇİN YAZILIM GELİŞTİRDİ  
OKULU İÇİN YAZILIM GELİŞTİRDİ

OKULU İÇİN YAZILIM GELİŞTİRDİ

Okulundaki kütüphane bilgilerini otomasyon programına yüklemekle görevlendirilen lise öğrencisi Burak Atagür, kullandıkları program çökünce kendi programını geliştirdi.

Amasya Gümüşhacıköy Hasan Coci Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Burak Atagür, 10 gün boyunca okulun kütüphanesinde bulunan kitaplarla ilgili bilgileri bir yazılım firmasından 800 liraya aldıkları "Kütüphane Otomasyon" programına yükledi. On günün sonunda bilgisayar çökünce bütün bilgiler silindi. Yazılım firmasından destek alamayınca emekleri boşa giden Atagür, kendisi program geliştirmeye karar verdi.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Bilişim Teknolojileri öğretmeni Veli Kurtcu´dan destek alan Atagür, geliştirdiği programla, hem önceki programda yaşanılan eksiklikleri giderdi hem de okulu yazılım için ödediği ücretten kurtardı.
 
Program Kendini Yedekliyor
Atagür, programın geliştirilme aşamalarını şöyle anlattı:  "Öğretmenimizle birlikte 2 ay çalışarak ´Kütüphane Otomasyon´ programını geliştirdik. Önceki programda yaşadığımız eksiklikleri de gidermek adına e-mail yedekleme yazılımını da programa entegre ettik. Yüklenen bilgiler gün sonunda belirlenen bir e-maile kendisi otomatik yedekleme alıyor. Bu sayede bilgisayar çökmesi durumunda bilgilerimizi e-mailden tekrar bilgisayara yükleme yapabiliyoruz."
 
Bilişim teknolojileri öğretmeni Veli Kurtcu ise, öğrencinin böyle bir program geliştirmek isteyerek kendisine geldiğini belirterek, yazılım şirketlerinin yıllık 800 ile bin lira arasında istedikleri programı birlikte sıfır maliyetle yazdıklarını söyledi.
 
Okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Hasan Göktekin de, öğrencilerinin geliştirdiği yeni programın diğer programlara göre daha iyi ve kullanışlı olduğunu vurguladı.
 
"Yeni programla, kütüphaneden hiç kitap almayan öğrenciyi hatta okulda olmayan kitapların programı kullanan diğer okullarda olup olmadığına bile bakabiliyoruz. Programı Milli Eğitim Müdürü Ercan Gültekin´in izni ile ilçede bulunan diğer okullara verdik. Olumlu geri dönüşler alınca il genelindeki okullara ve Türkiye´de 81 ildeki okullara ücretsiz olarak dağıtacağız."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.