ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİYE TÜBİTAK DESTEĞİ  
ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİYE TÜBİTAK DESTEĞİ

ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİYE TÜBİTAK DESTEĞİ

Millî Eğitim Bakanlığı, özel yetenekli öğrencilere verilen eğitimin niteliğinin artırılması, öğrencilerin bilimsel ve teknolojik imkânlara erişiminin kolaylaştırılması için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan iş birliği protokolü uyarınca özel yetenekli öğrencinin eğitiminde artık TÜBİTAK da etkili rol oynayacak. 
 
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından imzalanan protokolün amacı, özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerindeki (BİLSEM) öğretmen ve öğrencilerinin güncel bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda eğitim almalarını desteklemek. Bu çerçevede TÜBİTAK tarafından öğrencilere “Yurt İçi Lisans Burs Programı” kapsamında karşılıksız eğitim bursu,  staj, yaz kampı, bilim söyleşileri ve dönemsel kurum gezileri gibi fırsatlar sunulacak. Öğrencilerin, Türkiye´nin teknoloji üssü kuruluşlarının önderliğinde deneyimler edinmeleri temin edilecek. 
 
Olimpiyatlara BİLSEM´lerden katılacaklar
Uluslararası proje ve yarışmalara katılan özel yetenekli öğrencilere akran veya teknik danışmanlık desteği verilecek. Öğrencilerin olimpiyatlara BİLSEM´lerden katılmasına olanak tanınacak.
 
Özel yetenekli öğrencilerin eğitiminde görev alan biyoloji, fizik, kimya, matematik ve bilişim alanları öğretmenlerine de eğitimler verilmesi ve düzenlenecek yaz kamplarına TÜBİTAK tarafından eğitici desteği sağlanması da planlanıyor.
 
Çalışmalar bu eğitim yılından itibaren hayata geçirilmeye başlanacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.