Taziye Mesajı  


Taziye Mesajı



15 Temmuz 2016 günü akşam saatlerinde başlayan menfur darbe teşebbüsü sonucunda hayatını kaybeden ve şehitlik mertebesine erişen tüm güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza, şahsım ve Milli Eğitim Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine sabır ve başsağlığı diliyorum. 

Milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini hedef alan bu alçak kalkışmaya karşı cansiperane şekilde mücadele eden ve demokrasi şehitleri olarak tarihe geçen bu kahraman insanlar arasında eğitim camiamızın değerli mensuplarının da bulunduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. 

Ülkesine ve tüm insanlık değerlerine ihanet eden darbeci çete üyeleri tarafından açılan ateş sonucunda Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu’nda Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak görev yapan Yusuf Elitaş kardeşimiz, 50. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Uhud Kadir Işık kardeşimiz ve Keçiören ilçesinde özel bir eğitim kurumunda işçi olarak görev yapan Resul Perçin kardeşimiz hayatlarını kaybetmişlerdir. Merhumlara Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. 

Ayrıca bu süreçte yaralanan ve hastanede tedavileri devam eden tüm kardeşlerime de Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyorum.  

Şüphesiz ki, ülkemizin ve aziz milletimizin bu vahim tabloyu yaşamasına neden olan darbeci çete ve onun eli kanlı üyeleri, Yüce Türk adaleti önünde hesap verecek ve en ağır şekilde cezalandırılacaklardır.

 

Milli Eğitim Bakanı

İsmet Yılmaz  

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.