MEB TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU'NDAN, "KIYI BUCAK KARADENİZ" KONSERİ  
MEB TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU'NDAN,

MEB TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU'NDAN, "KIYI BUCAK KARADENİZ" KONSERİ

Millî Eğitim Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu, MEB Şûra Salonunda "Kıyı Bucak Karadeniz" adlı konser verdi.

Kurulduğu günden beri zengin birikime sahip ulusal kültürümüzün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması ilkesi ile çalışmalarına devam eden MEB Türk Halk Müziği Korosu, Şef Ufuk Önder Serdar yönetiminde hafızalardan silinmeyecek bir konsere imza attı.
 
MEB Şûra Salonunda dinleyici huzuruna çıkan Millî Eğitim Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu; "Kıyı Bucak Karadeniz" adıyla gerçekleştirilen konserde, Yıldız Dağları'ndan başlayıp Artvin'e kadar uzanan ve karşı yakada Kırım'ı içine alan Karadeniz kıyılarıyla; Bolu, Kastamonu, Çorum, Tokat gibi iç kısımları barındıran coğrafyanın türkülerini icra etti. İcra edilen türkülerle birlikte Millî Eğitim Bakanlığı Halk Oyunları Topluluğunca gerçekleştirilen halk oyunları gösterileri seyircilere coşku dolu anlar yaşattı.
 
TRT ve Kültür Bakanlığı sanatçıları ile Türk Halk Müziği çalışmalarını sürdüren diğer toplulukların üyeleri de izleyiciler arasında yerini aldı. Konser sonunda Türk Halk Müziği Korosu adına koro şefine çiçek takdim edildi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.